10 tips til at energioptimere hjemmet

Vores jordklode har aldrig været mere presset, og de fleste forskere peger på, at det er menneskehedens skyld. Det kan virke uoverskueligt, at du skal tage det ansvar på dine skuldre, men faktisk kan du sagtens være miljøbevidst samtidig med, at du sparer en masse penge.

I dit hjem bruger du nemlig højst sandsynligt meget mere energi, end nødvendigt. Vi giver dig her 10 tips til at energioptimere hjemmet, så du samtidig kan spare penge.

  1. Isoler dine vægge ordentligt

Det danske vejr er sjældent rigtig varmt. Derfor bruger vi rigtig meget energi på at få varme rundt i hjemmet, så vi ikke skal gå og fryse de 10 måneder om året, hvor vejret sagtens kan være en smule køligt. Hvis du isolerer dine vægge ordentligt, behøver du ikke bruge mange penge på at holde radiatorerne kørende hele tiden.

  1. Køb en energivenlig vaskemaskine

Den koster lidt mere, end en almindelig vaskemaskine, men på sigt vil det kun kunne betale sig at investere i en energivenlig vaskemaskine, da den hverken bruger lige så meget strøm eller vand som en almindelig, hvilket vil kunne ses på din el- og vandregning.

  1. Køb en energivenlig opvaskemaskine

Her gælder det helt samme som ved vaskemaskinen. Du vil så din vand- og elregning falde med en energivenlig vaskemaskine, så det kan godt betale sig at ofre de ekstra penge.

  1. Køb elsparepærer

Du bruger rigtig meget lys, specielt hen over de mørke vintermåneder. Derfor er det fornuftigt at købe elpærer, der sparer på strømmen, så du ikke skal betale en kæmpe elregning hvert år.

  1. Køb lyscensorer til hjemmet

Selvom man er meget bevidst om at slukke lyset i hjemmet, kan det til tider glippe. Derfor kan de være en rigtig fin idé at investere i censorer, der registrerer, om der er nogen i de forskellige rum og slukker lyset, hvis der ikke er nogen bevægelser.

  1. Husk at slukke elektronik helt

Selvom man ikke umiddelbart skulle tro, at et fjernsyn bruger ret meget strøm på at holde et lille rødt lys kørende, vil det bliver overrasket over, hvor meget det kan koste dig, så husk at slukke dine elektroniske enheder helt.

  1. Luft ud i korte intervaller

Det er vigtig med et godt indeklima, og det kræver udluftning, men gør det i korte intervaller, så hele huset ikke skal varmes op igen.

  1. Udskift vinduer

Dine vinduer er en kilde til kulde om vinteren, hvis de ikke isolerer ordentligt. Overvej derfor at skifte dem ud, hvis de er gamle.

  1. Isoler gulvene

Ligesom kulden kan slippe ind igennem væggene, kan det også komme fra gulvet. Sørg derfor for at få gulvet isoleret ordentligt.

  1. Isoler taget

Taget skal også være rigtig godt isoleret, for at kulden ikke slipper ind og sætter radiatorerne i omdrejninger.

Finansiering af energioptimeringen

Det er rigtig mange forbedringer, og de fleste af dem koster penge. Derfor kan det være nødvendigt at låne nogle af pengene til energioptimeringen. Heldigvis findes der hos mange lånefirmaer og banker specifikke lån til energioptimeringsindsatsen. De kaldes typisk for energilån.

Selvom du skal betale renter af disse lån, kan det helt sikkert godt betale sig at få foretaget disse ændringer i hjemmet, da du på sigt vil spare en del penge. At du så også hjælper til et bedre miljø gør selvfølgelig heller ikke spor.

Du kan se mere om lån til energioptimering hos Økonomia.dk.

admin