10 tips til et bedre indeklima

Har du brug for et bedre indeklima i hjemmet? Energispecialisterne gør dig klogere på hvordan du kan styrke klimaet inden for boligens 4 vægge.

Du får her 10 af vores bedste tips til at skabe et bedre og sundere indeklima derhjemme. 

 

10 gode råd

1. Luft ud

Du har helt sikkert hørt det før, men udluftning er bare effektivt og nemt at udføre. Det kræver ingenting, men vil straks få rummene til at virke mere friske.

2. Kontroller luften i hjemmet

Hvordan skal du kunne kontrollere luften i hjemmet, tænker du sikkert? Der findes faktisk maskiner, der kan hjælpe dig med at holde luftfugtigheden på et behageligt niveau.

Det er særligt anvendeligt i sommer- og vinterperioden. Luftrenserne fra Dinoase er fx. effektive når du gerne vil optimere indeklimaet.

3. Udskift utætte vinduer og døre

Der er god grund til at udskifte Jeres utætte vinduer og døre. For dels forsvinder meget varme ud gennem sprækkerne. Dels giver det et ubehageligt træk og mere støj indenfor. Begge dele noget der har en negativ effekt.

4. Støvsug og rengør mindst 1 gang ugentligt

At støvsuge og rengøre er noget de færreste danskere nyder. Uanset om du kan lide det eller ej, bør det ske mindst 1 gang om ugen.

Det holder hjemmet rent og mindsker antallet af bakterier, snavs og lignende.

5. Den rette belysning

Den rette belysning er vigtigere end man skulle tro, men vi mennesker er vant til det er lyst om morgenen og mørk om aftenen.

Vi er ret simpelt indrettet, for hvis der er helt mørkt bliver vi hurtigere trætte og sover bedre. Hvis det er lyst i rummet, med meget lys, bliver vi mere friske.

Så sørg for at skabe den rette belysning i boligen, via lamper og gardiner.

6. Drop gulvtæppet

Har du gulvtæpper rundt omkring i hjemmet? Så synes du næppe om dette punkt. Ikke desto mindre er gulvtæpper en synder, når der samles og opbevares støv, snavs og lignende.

Dertil kommer at de er særlig svære at rengøre, hvis ikke umulige. Så I bør kraftigt overveje at få dem udskiftet.

7. Efterisoler hjemmet

Efterisolering er ikke kun godt for din varmeregning. Det er ligeledes godt for klimaet indvendigt, da det begrænser trækket og gør det nemmere at fastholde en mere stabil temperatur.

Uden god isolering, kan temperaturen godt komme til at svinge en smule og det er ikke behageligt. Efterisoler hjemmet og slå to fluer med et smæk!

8. Emhætte ved madlavning

Emhætten har en vigtig rolle, når du skal lave mad. Det kan ikke undgås at der kommer en masse fugt i luften, på grund af det du koger eller steger.

Her er emhætten med til at skabe balance og forhindre at hele huset lugter af mad. Eller at diverse små partikler ikke sætter sig på væggene.

9. Begræns anvendelsen af levende lys

Selvom levende lys er fantastisk hyggelige, bør det kun anvendes i begrænsede mængder. Det vil sige, ikke så meget ad gangen og bestemt ikke hver dag.

Det er specielt varianterne med duftstoffer eller af gele, der kan påvirke indeklimaet negativt.

10. Vask sengetøjet 1 gang om ugen

Vi tilbringer rigtig meget af vores liv i sengen, så hvorfor ikke skabe de perfekte forhold for os selv? Det kan du gøre ved konsekvent at vaske sengetøjet 1 gang om ugen.

Du får fjernet det snavs, sved og lignende, der uundgåeligt hersker, og så er frisk sengetøj vel bare langt mere lækkert?

 

Vi håber du kan bruge vores gode råd. Har du selv forslag vi mangler, hører vi dem gerne. Kontakt os for at komme med dine egne forslag.

admin