Elcyklen – Det energivenlige valg

I tider hvor den globale opvarmning er over os, er alle nødt til at gøre deres for at hjælpe til, hvis vi skal gøre os forhåbninger om, at vores børnebørn også har en fremtid her.

Hvorfor så ikke gøre noget, som du endda også sparer mange penge på? Med en elcykel er du både god mod miljøet og din pengepung.

Du sparer på benzinen og CO2 forbruget

Helt basalt forklaret er en elcykel bare en cykel med en påhængsmotor. De fleste elcykler i dag har fået langtrække akkumulatorpakker og ligner endda helt almindelige cykler, så det er ikke fordi, du vil skille dig specielt meget ud, når du kører gennem byen på den.

Den første elcykel blev solgt af det schweiziske firma Velocity tilbage i 1992 og siden da er de kun blevet mere populære. Elcyklens popularitet skyldes en blanding mellem den gode samvittighed et miljøvenligt transportmiddel giver og så selvfølgelig de økonomiske fordele, der følger med.

En elcykel forurener næsten intet CO2, da den sparer energi op ved, at du træder i pedalerne. Ved bilen skal du betale mange penge for benzin. Når du skal rundt på elcyklen, er du langt mere mobil og fleksibel. Ingen problemer med at finde parkeringsplads, eller tænke over de første kilometer er dyre.

En elcykel vil også motivere dig til at komme meget mere ud at cykle, da motoren vil få dig til at føle dig hurtigere end Lance Armstrong. Du har sikkert selv oplevet at blive overhalet af gamle damer og misunde dem for deres hjælpsomme batteri, som får dem til at flyve op af selv de stejleste bakker, mens du har svedt helt til toppen?

Det sundhedsmæssige perspektiv er bestemt en anden, af de helt centrale fordele og styrker ved dette transportmiddel.

 

Så meget koster en elcykel

Prisen har generelt været en barriere for mange danskere, de elcyklerne ofte har været 5-10.000 dyrere end de almindelige. I hvert fald hvis kvaliteten skulle være god. I takt med at producenterne bliver bedre, koster de nu mindre og som kunde får du efterhånden meget for pengene.

For at give dig et indtryk af prisniveauet, fremviser vi her priserne på 3 af de populære modeller på markedet:

  • E-fly elcykel Comfort 7g 2014 – 9.999 kroner

Denne cykel kommer med 7 gear, godkendt lås, bagagebærer, justerbar saddel og der kan monteres cykelkurv, så der skulle ikke mangle noget. Cyklen kan købes hos Cykelexperten.dk.

  • BATAVUS GARDA E-GO – 22.049 kroner

Denne herrecykel kommer også med bagagebærer og har hydrauliske fælgbremser. Batteriet kan let afmonteres og tages med ind, hvis du ikke vil lade det stå ude på gaden, når du bevæger dig rundt i byen.

  • A2B Hybrid 26 – 9.999 kroner

A2B er en af de førende producenter og det afspejler sig i denne Hybrid 26 model. Den har en kraftig motor på 250 Watt og LED lys. Batteriet er fra Samsung og det er derfor rigtig holdbart. I skrivende stund er modellen sat ned fra 12.495 kr. og elcyklen kan findes på Smartmove.dk.

 

Vi håber du er blevet klogere på det generelle prisniveau. Der er ingen tvivl om det er dyrere end de almindelige og gammeldags modeller, men omvendt kommer du heller ikke lige så hurtigt og ubesværet frem. Det skal mest ses som et godt alternativ til bilen eller offentlig transport.

Oliver