Energibesparelser i hjemmet

Der er mere fokus end nogensinde på at være miljøbevidst. Det kommer selvfølgelig af, at det aldrig har set værre ud for vores jordklode. Derfor er du også nødt til at tage en del af ansvaret.

Men det behøver ikke gøre hverdagen dyrere for dig. Tværtimod. Du kan med fordel lave nogle investeringer, som giver dig store besparelser som vil styrke din økonomi.

Grunde til at investere i energibesparelser

Der er rigeligt med grunde til at skaffe finansiering for dine energibesparelser. Forureningen i den vestlige verden har aldrig været større, og på sigt vil det komme til at skade den verden, vi lever i. Så hvis din samvittighed har svært ved at holde til, at dine børnebørn kommer til at lide under dine valg, bør du kraftigt overveje at gøre noget snart.

Hvis miljøhensyn ikke er helt nok til at få dig overtalt, er der også en klar økonomisk fordel i at lave energibesparelser i hjemmet. For mange af de tiltag du kan foretage, vil skære varme- eller elregningen ned, så du kan bruge pengene andre steder. Vi opsummerer dine fordele her:

  • Mere miljøvenligt
  • Lavere regninger hver måned
  • Boligen stiger i værdi

Muligheder for tilskud

Selvom fordelene ved at lave energibesparelser klart overgår ulemperne, er der én klar ulempe ved det. Det koster nemlig mange penge at investere i energivenlige hårde hvidevarer eller at efterisolere hele huset. Heldigvis kan du får tilskud til dine initiativer.

Bygnings-, energi- og klimaministeriet indgik i 2012 en aftale, der forpligter dem til at forsøge at reducere energiniveauet i Danmark. Derfor kan du ved at kontakte energiselskaber enten får rådgivning eller tilskud til besparelser.

Relaterede artikler: Lån penge til energiforbedringer

Muligheder for finansiering

Udover tilskud fra staten kan du også finde andre måder at finansiere dine energibesparelser på. Der findes nemlig lån, der er rettet specifikt mod disse miljøvenlige initiativer. Disse energilån kan du finde ved de fleste banker og lånefirmaer. Du kan mange steder vælge at afdrage lånet over helt op til 10 år, så du ikke behøver at lade dig ruinere for at opgradere dit hjem eller firma og gøre en forskel for miljøet og din bankkonto.

Kontakt derfor din bank eller undersøg tilbud fra lånefirmaer på internettet, hvis du er interesseret i at komme i gang med dine energibesparelser. Kig altid efter ÅOP, som ved alle andre lån. Det står for årlige omkostninger i procent og er suverænt den letteste måde at sammenligne de forskellige energilån på.

admin