Lån til energiforbedringer

Normalt låner folk penge til huse, biler eller ferier, men med den store fokus på vores dårlige miljø og de enorme besparelsesmuligheder, er energilånet blevet utroligt populært.

Med et energilån kan du låne penge til forbedringer af din bolig, så du ikke forurener lige så meget, men på sigt vil du også kunne spare mange penge i form af lavere varmeregninger.

Banken vs. online

Du kan både låne penge til energiforbedringer i banken eller hos låneinstitutterne på internettet. Begge dele giver dig mulighed for at forbedre din bolig, så du bruger mindre energi og derved forbruger mindre Co2.

Der er ikke de store forskelle på om du tager et lån ved banken eller finder et på nettet. Men vi har kigget på mulighederne for energilån hos Spar Nord og OK, hvor de har særlige tilbud på området.

Spar Nord

  • Du kan maksimalt låne 250.000 kroner.
  • Renten er 5,45 % om året.
  • Du skal tilbagebetale lånet over 15 år.
  • Det giver en kvartalsvis ydelse på 6126 kroner.
  • Du kan bruge pengene til at investere i solceller, jordvarme, husstandsvindmøller, nyt tag, efterisolering, udskiftning af varmekilde til energibesparende varmekilde eller stort set alle andre energiforbedringer.

OK

  • Du kan låne mellem 5.000 og 250.000.
  • Du kan fordele udgifterne over 120 måneder.
  • Hvis du låner under 40.000 kan det godkendes på 10 minutter. Hvis du låner over, tager det lidt længere tid.
  • Du bestemmer selv størrelsen af raterne.
  • Du bestemmer helt selv, hvilke energiforbedringer du vil have lavet.

Hvis du gerne vil tjekke lånemulighederne online, kan du med fordel besøge www.termino.dk, hvor de giver det komplette overblik over udbyderne på nettet. Ligesom de hjælper dig på vej mod de billigste lånetilbud. Et godt sted at starte ansøgningsprocessen online.

 

Energiforbedringer kan spare dig mange penge

Når du har fundet ud af, hvilket lån der passer dig bedst, kan du hurtigt komme i gang med at udføre energiforbedringerne, så din bolig sparer miljøet for en masse forurening og så du selv sparer penge på de månedlige regninger.

For med de fleste energiforbedringer er der også en del økonomiske fordele, som bestemt gør indsatsen det hele værd. Med solceller vil du kunne spare energi op uden at gøre andet end at vente på, at solen begynder at skinne. Så vil solcellerne spare energi op, som du kan bruge til at se fjernsyn, lyse hjemmet op eller andet, der kræver el. På den måde sparer du penge på elregningen.

Hvis du er skeptisk over at solen næsten aldrig skinner i Danmark, kan du i stedet vælge efterisolering eller udskiftning af utætte vinduer og døre. Princippet er det samme. Du vil spare penge på dine månedlige regninger og afkastet er rigtig godt.

Energispecialisterne har faktisk set nærmere på afkast og tilbagebetalingstider i denne artikel. Her kan du ligeledes se hvilke forbedringer, der typisk giver dig de største besparelser.

Oliver