Lån til solceller

Lån til solcellerVil du gerne have installeret solceller på boligen, for at være miljøvenlig og lave en god investering? Det er et dyrt projekt og de færreste har 100.000 kr. på kontoen, som et solcelleanlæg ofte vil koste.

Prisen vil afhænge af forhandleren, størrelsen, kvaliteten og meget mere. Men det er ikke unormalt at prisspændet kan være på 80.000 – 150.000 kroner. Uanset hvad, vil dette kræve et lån til solceller for de fleste familier. Vi ser på dine finansieringsmuligheder her.

Finansiering af solceller – 3 muligheder

Mange mener at du kan spare +/- 15.000 kroner om året med solceller og der er ingen tvivl om det er en god investering. Inden du begynder at søge finansiering af solceller, bør du have undersøgt hvad din forventede besparelse bliver. Når du har klarhed over det, vil du generelt have disse 3 muligheder at vælge imellem.

Banken & realkreditlån

Der er flere veje at gå, når du skal skaffe finansiering af solceller. Du kan og bør starte med at undersøge mulighederne i banken. Det bedste vil være at låne i din friværdi, så du kan låne over realkreditten. Det vil sikre dig en lav rente, der ikke findes billigere. Det vil i sidste ende gøre din investering ekstra rentabel.

Alternativet vil være at lave et banklån og da du investerer i boligen, må det formodes at øge værdien og give dig besparelser. Dette vil typisk være som et banklån med sikkerhed (pant i ejendommen), hvilket medfører ret fornuftige renter. Prøv at snak med din bankrådgiver, for at se om de er åbne for at låne dig penge.

Internettet

Det generelle alternativ til banken, er blevet lånefirmaerne online. Javel, ikke alle er lige billige, men der findes faktisk ganske prisvenlige muligheder. Online firmaer som Bank Norwegian og Santander Consumer Bank har renter der starter fra under 5 procent. Så det er ikke utænkeligt at du kan opnå en attraktiv rente hos dem.

Her vil du låne penge uden sikkerhed og med større frihed til at bruge dem, som du vil. Om det er positivt eller negativt afhænger af din disciplin, men at det sker uden pant i ejendommen, vil i hvert fald gøre processen mere ligetil.

Se mere om online lån til solceller via hjemmesiden www.danlaan.dk. Her har de ligeledes set lidt på dine tilskudsmuligheder.

Leverandøren

En sidste mulighed du bør overveje, er at få finansieret dit køb af solceller via leverandøren. Det er ofte forhandleren samarbejder med finansieringsselskaber, der kan hjælpe dig. Her bør du bare være lige så opmærksom på renten, som hvis du ansøgte online. Der er ingen garanti for hvilken af de to løsninger der er billigst. Det vil kræve at du afsøger markedet og indhenter lånetilbud.

Kan du skaffe lånet via dit realkreditinstitut eller banken, vil det næsten altid være den bedste og billigste løsning. Så få hørt dem som det første.

Relateret på Energispecialisterne: Finansiering af energiforbedringer

Det samlede investeringsbillede

Det er vigtigt at du ser din solcelleinvestering i det store billede. Hvad er dine besparelser, kontra hvad får du af kreditomkostninger. Alle besparelser og udgifter bør indgå i din samlede ligning, når du skal vurdere, hvor god en investering det er.

Investeringen vil nærmest altid være en god forretning for dig langsigtet, men der er stor forskel på om ROI (return on investment) er på 6 eller 10 år. Mange faktorer har en indflydelse, hvor solcellernes pris og lånets renteomkostninger, er to af de helt centrale.

Husk derfor at have øje for begge dele, når du vurderer din investering og inden du kaster dig ud i det.

admin